Khamis, 13 Disember 2012

Rindu ~ desk mate

Assalamualaikum ~ [sila jawab dengan senyuman :) ] entri kali ni agak sempoi sikit. harap maklum.
cuti ? soalan feymes → cuti buat ape ?
haa jawapannya , buat kerja rumah , online facebook twitter , bace bahan ilmiah , dengar ikim  dan sebagainya . nak cari hikmah dalam setiap dilakukan tapi tak jumpa lagi , tak diilhamkan lagi buat masa ni. but i try hard for that !

tak boring ? boring it's normal .tapi untuk atasi kebosanan tu . buat laa apa-apa yang patut .

back to the title . sebenarnya ana KERINDUAN . rindu dengan telatah rakan rakan di sekolah . *eh baru berapa hari dah rindu ? yeah , siapa tak rindu zaman sekolah . 6.30 naik van pergi sekolah belajar jumpa kawan kawan . ouh i missed it a lot ! begitulah kehidupan seharian dulu ~*dulu ?

kadang terfikir , ' apalah agaknya desk mate ana buat kat rumah ye [yang 3 orang tu]?' mesti mereka bercuti dengan family . wahh seronoknya . rasa nak join jugak *jangan harapla kan.
ana rindu dengan teman teman ana . nak describe tentang mereka boleh ?

Adlin → Top student dekat sekolah , same class since form 2 , sometimes she makes me jealous . why ? because she always do the best for her exam . see , awesome right ! dia seorang yang penyabar , tak pernah marah , susah nak keluarkan air mata . wahh tapi pernah buat dia menangis . uhuk ! peminat cerita korea  . kalau tengok dari jauh dia seorang pendiam . i'm glad to know her . baik sangat budak nie. orang kata baik,  tak diterimanya . it's doa la Adlin :) uhibbuki fillah . sepanjang bergelar SPM candidate .Dia selalu busy dengan tuisyen sebab tu la pandai kott . dan ana yakin she can get straight A's for SPM. firasat ana mengatakan ia akan terjadi . *tak boleh blaa ^_^
okay banyak lagi yang menarik tentang dia . tapi ana simpan untuk ana :)

Shuhada → dia ni gempak gilerr ana kata , agak rapat ngan cik Adlin kita , result exam dia meningkat dari semasa ke semasa nampaknya .and she also top student sejak akhir akhir nie. hehe . tak pernah nampak dia marah . kalau marah pun macam tak jadi je . =P .penyabar laa orang nye . i'm glad to know her . uhibbuki fillah. dia seorang positive thinking .kadang suka kongsi masalah dengan dia , dia akan bagi positive feedback for me , seriously dia baik bagi ana . dia selalu nak kan yang terbaik untuk kawan kawan dia . ada harapan nak Straight A's juge sahabat ana nie :)

'kita nak awak jaga hati awak  ' - terharunya , tapi ana tak tahu apa yang ana sedang lakukan sekarang ni . shuhada terima kasih sebab sangat caring terhadap ana T_T .. ana tak sebaik enti but i'll try to be better person . doakan ye ! :') dan sekarang ni ana memang tengah jaga hati . tak de masa nak isi hati ni selain daripada Allah dan kekasihNya . masih mencuba

Izzah → sekolah rendah sama , tapi tak pernah kenal dia sangat pun. rapat dengan dia since form 3 . seorang yang suka merajuk . tapi kawan dia nie tak pandai pujuk . suka cari pasal dengan dia . dan rindu nak cari pasal . ouh baru-baru ni hari lahir dia . sanggup tunggu sampai jam 12 semata-mata nak wish . huu~
pengawas sekolah , anak guru + warden , berkeyakinan tinggi dan saya tak seyakin dia . kaunselor terbaik .dia baik bagi ana and i'm glad to know her . pendirian dia sangat lah teguh .i love you for the sake of Allah ~ itu jelah . ada banyak yang menarik tapi ana nak simpan lah .kongsi sikit je.
insya-Allah . dia juge calon straight A's SPM . aamiin .


okay finally , terbalas juga rasa rindu buat desk mate ana . :) take care ye ! ana sayang entunna .
that's all . jaga akhlak, jaga diri , jaga iman dan jaga segalanya yang perlu dijaga. :)

buat anda : maaf kalau entri kali ni tak bermanfaat , tapi terima kasih membaca :) buang yang keruh ambil yang jernih , mari contohi akhlak mereka ^_^

note : mereka tak de laman sosial macam ana  . ada gmail je. hee :) jadi selalu  info tentang sekolah or something ana share dengan mereka .




take care of yourself, iman and heart

4 ulasan:

  1. Nak komen! Zaman dah berubah:p rakan2 anda dh ade fb dah :p
    Nak describe pasal penulis blog jugak la:) hehehe
    Fitria➡ among the top in class, terlebih rajin, satu kelas tu kalau boleh mmg nk dibersihkan segalanya! Lagi,, cepat kibut, kalau x siap kje skolah.... Mmg kekibutan tahap melampaulah jawabnye :p erm.. Cepat terpengaruh? Haha.. X taula.. Tp ini hanya pandangan sy semata2.. Kebenarannya? Hanya tuan punya diri yg tahu :) piece

    BalasPadam
    Balasan
    1. err itu kerana dorongan dari sy mereka ada fb kott.. kott laa.
      ada paedahnyaa jugak depa ada fb sebab kami dah di pisahkan lautan yg luas.
      bole chatting via fb , jimat kos!

      kalau sapu tu bole lagi kalau duk mengemas alihkan barang , jangan diberi harapan .
      haa bolehla di terimaa describe tuu . btw syukran .
      entah siapa laa my life ni . yang pasti classmates 5 hanafi kan ? *baru ada masa nak membalas *

      Padam
    2. tapi macam kenal jee . adlin ennn

      Padam